22 Pokémon Go tips die je zeker moet weten!

22 Pokémon Go tips die je zeker moet weten!

0
1585
pokemongotips
pokemongotips

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 8 minuten

Dat Pokémon Go een ontzettend populaire game is van het bedrijf Niantic is inmiddels overal bekend. De augmented reality app verbrak de eerste week al velen records waarbij het apps als Clash of Clans en Candycrush ver achter zich liet. Het veroorzaakte een hype waar elk bedrijf wel een graantje van wilt meepikken. Hierdoor komt Nintendo weer volop in de schijnwerpers. Voor een startende maar ook gevorderde speler hebben wij de 22 Pokémon Go tips die je zeker moet weten samengesteld!
 1. Pokémon die nog geëvolueerd moeten worden krijgen al hun HP (health points) terug. Heb jij deze Pokémon dus al gebruikt in een gevecht verspil dan geen revives of potions want dat is helemaal niet nodig.
 2. Starten met Pikachu aan het begin van Pokémon Go. In het begin als je het spel zojuist gedownload hebt kun je kiezen uit 3 starter-Pokémon: Bulbasauer, Charmander en Squirtle. Wil jij graag starten met het welbekende Pikachu figuurtje loop dan 5x weg aan het begin van het spel bij de 3 start Pokémon alvorens een keuze te maken. De 5de keer dat je wegloopt zul je zien dat er inneens 4 start-Pokémon zijn waaruit je kunt kiezen. Pikachu is nu ook inneens op je Pokémap verschenen! In dit artikel zullen we verder uitleggen hoe te starten met Pikachu.
 3. Het bewegende gras op je kaart geeft aan waar Pokémon waarschijnlijk op zullen duiken. De kans is heel groot dat er een Pokémon verschijnt. Soms helpt het om een beetje heen en weer te lopen op deze plek I.P.V hier te wachten. Geef de servers even de tijd!
 4. Snel een Pokéstop nemen. Zit je in de bus of tram of als passagier in de auto dan kan je snel een Pokéstops nemen door de Pokéstop al iets eerder te openen en op het moment van langsrijden wordt deze blauw, draai er dan snel aan en druk daarna gelijk het kruisje. Het is niet nodig om de animatie af te wachten met de items. Je zult zien dat deze gewoon aan je bagg worden toegevoegd.
 5. Als je de Pokémon opent in je Pokémon Go menu en je klikt op het potloodje naast zijn naam, dan kun je de naam van de Pokémon wijzigen. Bij sommige Pokémon krijg je dan een andere evolutie door het invullen van een bepaalde naam. Op moment van dit schrijven is er alleen een eevee evolutie bekend die door het veranderen van de naam evolueert in Jolteon, Vaporeon of Flareon. We leggen je in dit artikel uit hoe dit in zijn werk gaat.  Niantic heeft aangegeven dat er meerdere van deze easter eggs zich in het spel zouden bevinden. Deze zijn echter nog niet bekend.
 6. Als je het scherm van je telefoon uitzet stopt ook de game. Wil jij dus een stuk gaan wandelen omdat je een ei wil laten uitkomen, dan zul je de app open moeten laten staan en je scherm aan. Binnenkort komt echter een Pokémon Go Plus armband beschikbaar. Met behulp van het armbandje blijft de game actief en kun je gewoon Pokéstops en Pokémon vinden zonder dat je het scherm van je telefoon aan hoeft te houden. Scheelt ook weer voor je accu!tips
 7. Andere manieren om je batterij te sparen zijn er gelukkig ook nog. Zo heeft Pokémon Go een ingebouwde Battery Saver option die niet veel mensen weten te vinden. Battery Saver Mode zorgt ervoor dat je scherm wel uit gaat maar dat de app open blijft als je je smartphone ondersteboven houdt. Heb jij een lange dag voor de boeg is dit zeer handig. Ook zal je smartphone trillen als er een Pokémon in de buurt is! Een andere manier om je batterij te besparen is het uitzetten van augmented reality. We leggen je in dit artikel uit hoe dat moet.
 8. Elke Gym bezit een “prestige” meter, die laat zien tot in hoeverre een team de Gym in kwestie nog in handen heeft. De prestige meter zakt naar mate de verdedigende Pokémon worden verslagen door andere teams. Voor elke verdedigende Pokémon die verslagen wordt zal er 1000 prestige in mindering worden gebracht op de meter, en als je alle Pokémon weet te verslaan zonder te verliezen dan wordt daar nog eens 500 prestige bij opgeteld. Je hoeft dus niet in een keer het team dat de Gym bezit te verslaan. Alle kleine beetjes helpen.
 9. Je hoeft niet een hele sterke Pokémon in te zetten om een goede klap toe te dienen aan een Gym. Zes matige Pokémon kunnen immers genoeg schade aan een of meerdere sterke Pokémon toe brengen om alsnog te winnen. Het zal wat langer duren, en wat meer potions en revive kosten. Maar uiteindelijk zal je de Gym overnemen!
 10. Het verdedigen van een Gym is niet alleen maar handig voor je team, maar het levert je  ook nog wat op. Je krijgt namelijk een dagelijkse bonus, in de vorm van XP, stardust en coins, voor het plaatsen van je Pokémon in een Gym. Hoe meer Pokémon je aan Gyms hebt toegekend, hoe hoger die dagelijkse bonus wordt. Je kunt de bonus elke dag ophalen door naar de Shop te gaan en op het groene schild te drukken. In het schild zie je hoeveel Pokémon  je momenteel in gyms hebt geplaatst. Vergeet dus niet elke dag je beloning op te halen!
 11. De Pokémon Go wereld is gebaseerd op je eigen omgeving, zoals je vast al was opgevallen. Meren en rivieren in het echt zijn bijvoorbeeld ook rivieren in het augmented reality, en hetzelfde geld voor wegen, bossen en bergen. In elke Pokémon game heeft dit   invloed op de soorten Pokémon die je kunt vinden zo ook in Pokémon Go. Elke Pokémon kan overal opduiken, maar de kans dat je een water Pokémon tegenkomt is bijvoorbeeld groter als je in de buurt van een meer of visvijver loopt.
 12. Het tijdstip waar op je Pokémon vangt heeft invloed op welke exemplaren je tegen komt. Midden in de nacht is de kans op een Ghost-Pokémon bijvoorbeeld groter.tips
 13. Als je pas begint met Pokémon Go te spelen dan zul je vooral de wat zwakkere en minder zeldzame exemplaren tegenkomen, zoals Zubat, Pidgey en Rattata. Naarmate je een hoger level krijgt zul je meer zeldzame Pokémon tegen komen, dus heb even geduld. Er is een mogelijkheid om sneller te levelen door het blijven vangen van deze Pokémon , zoals we je in dit artikel uitleggen. (TODO: artikel maken)
 14. Sterkere en zeldzamere Pokémon zijn vaak moeilijker om te vangen, zoals je onze Pokémon Go Guide kunt lezen . Een groene ring is het makkelijkste een oranje ring medium en een rode ring het moeilijkst, dus let goed op de kleur. Moeilijk te vangen Pokémon zullen sneller weer uit hun Pokéball springen of zelfs ontsnappen. Je kunt items zoals berries en Great ball of ultra ball gebruiken om het vangen van moeilijke exemplaren te vergemakkelijken.
 15. Heb je een Pokémon gevangen kunnen deze in vier categorieën worden onderverdeeld: blank, good, nice en excellent. De categorien geven je respectievelijk 0, 10, 50 en 100 bonus XP bovenop de XP die je al krijgt omdat je een Pokémon hebt gevangen. Probeer ook de bal precies in het midden van de cirkel te gooien, want ook dan krijg je extra XP.
 16. Probeer zoveel mogelijk curveballs te gooien. Dit betekend dat je de Pokéball met een boogje dinet te gooien om zo je Pokémon te vangen, want ook dat levert meer XP op, waardoor je weer sneller kunt levellen. Een curveball is wel moeilijker om te gooien, dus pas op dat je niet al je Pokéballs verspilt. Houdt de bal ingedrukt en maak dan een rondgaande beweging met je vinger zodat de Pokéball begint rond te draaien tot je een soort glitters ziet verschijnen. Nu kun je de bal gooien, met de hoop dat je alsnog de Pokémon vangt. De eerste paar keren zul je ongetwijfeld missen, maar als je eenmaal hebt geoefend kun je zo consequent extra XP behalen.
 17. Alle Pokémon games staan bekend om de turn-based gevechten, waarbij je om de beurt een aanval doet. In Pokémon Go is dat niet het geval. Je swiped naar rechts en links om  aanvallen te ontwijken en tikt op de vijandige Pokémon om zo veel mogelijk schade aan te richten. Beide partijen kunnen dus tegelijkertijd aanvallen, dus wees altijd op je hoede! Het enige tactische element dat eigenlijk nog overblijft is je Special meter (Blauwe balk bovenin). Als de meter volgelopen is kun je de speciale aanval van je Pokémon inzetten door je vinger even iets langer op de vijandige Pokémon te houden.
 18. Een select aantal Pokémon kun je echt alleen in bepaalde werelddelen vinden. Gelukkig zal Niantic Labs hoogstwaarschijnlijk binnenkort een ruil-functie introduceren, waardoor je alsnog zonder al te ver te reizen alle Pokémon verzamelen.
 19. Het is slimmer om je Pokémon krachtiger te maken nadat ze zijn geëvolueerd, want dan krijg je in verhouding meer Combat Power (CP).
 20. Per ei moet je een verschillende afstand lopen om het ei uit te laten komen. Uiteindelijk zal er een Pokémon uit komen, maar welk Pokémon je zult ontvangen hangt af van verschillende factoren. In dit artikel (TODO: Artikel maken) leggen we je precies uit hoe de eieren in Pokémon Go werken, en welke Pokémon er precies in je ei kunnen zitten.
 21.  En tot slot Pokémon met drie vraagtekens als Combat Points hebben je niet herkend je niet als een trainer, waardoor de kans groot is dat ze zullen wegrennen. Als desbetreffende Pokémon toch wil vangen dan kun je het beste meteen een item gebruiken.