500+ miljoen omzet  Pokémon go niet voldoende voor echte updates?

3
3380

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 3 minuten

Inmiddels is al weer sinds juli 2016 de Pokémon Go app beschikbaar voor Nederland. Ook zijn we dik 500 miljoen lichter met zijn allen (wereldwijd) maar de fun is er voor het overgrote deel toch echt vanaf. 

De Pokémon Go app wist sinds zijn lancering een ongekende hype te creëren wereldwijd wat bijna gelijktijdig gepaard ging met een ongekende ergernis onder de Pokémon spelers,Pokémon trainers genoemd in de app van Niantic en Nintendo.

Diverse problemen 

Al vanaf het begin kampt de game met bugs en problemen wat niet ofwel niet snel genoeg worden opgelost. Zoals het tracking systeem wat het na een week begeeft en tot op heden nog niet naar behoren functioneert. Ook beloofde updates die de nog bestaande spelers actief moet houden blijven erg lang uit. Een voorbeeld hiervan is het Pokémon ruilen of het toevoegen van 2de generatie Pokémon figuren. Ook het lang beloofde tegen elkaar vechten blijft erg lang uit. 

Bekende Pokémon plekken Nederland 

Bekende plekken in Nederland  waar eerder veel Pokémon trainers te vinden waren omdat er bijzondere Pokémon verschijnen worden steeds minder bezocht. De eerst druk bezochte plekken zijn steeds minder aantrekkelijk zoals het lijkt. Steeds minder spelers reizen naar Kijkduin, de Efteling in Kaatsheuvel of overige plekken. Ook de plekken die bij de spelers lokaal bekend staan als Pokémon hotspots zijn vaak verlaten of er is nog maar een enkeling te vinden. Ook in onze buurlanden zijn de bekende Pokémon go plekken steeds minder bezocht.

Social media 

Sinds de lancering van Pokémon go is het ook op social media een hype. Vele spelers starten een groep op Facebook voor Pokémon go in hun omgeving. Ook deze pagina’s zijn aan het afzwakken in activiteit. Steeds minder wordt er nog onderling met elkaar informatie gedeeld via deze kanalen.

Pokémon go plus armband en recente update 0.39 is een tegenvaller

De alsmaar uitgestelde Pokémon go armband die dan uiteindelijk toch beschikbaar is komt voor de meeste spelers iets te laat. Ook als er dan weer een update uitrolt door de ontwikkelaar zijn de toegevoegde functies maar zeer mager. Het is vanaf de recente 0.39 update mogelijk ook incense te gebruiken met de Pokémon go plus armband. 

Pokémon go spelers raken verveeld 

De voortgang van Pokémon go verloopt voor vele spelers te traag. Wanneer men een hoger level behaalt moet men steeds meer Pokémon vangen voor voortgang te behalen in het spel. De gemiddelde speler   Heeft vanaf level 23-25 de meeste Pokémon al gevangen waardoor het snel verveelt. De  2, 5 of 10km moeten wandelen voor een Pokémon ei te kunnen uitbroeden en zo een Pokémon erbij krijgen inclusief de bijbehorende 100xp beloning en Candy is voor deze spelers ook niet meer interessant. Ook het vechten in gyms is voor velen geen uitdaging meer. Het vechtplatfom in de zogeheten Pokémon gyms waar spelers met elkaar kunnen vechten mag voor velen op de schop genomen worden. Het tikken op het scherm voor een aanval te doen en het iets langer aanraken voor de special move te doen die behoort aan die Pokémon mag echt wel iets interessanter. Ook het ontwijken van aanvallen door het swipen over je scherm  van links naar rechts kan iets meer spanning gebruiken tijdens de gameplay. Ook het buddy system is voor velen een tegenvaller. Je kan een Pokémon toewijzen als vriend sinds de 0.37 update echter als je dit hebt gedaan mag je wederom een x aantal km lopen waarna je Pokémon vriend dan 1 Candy vind gepaard met maar een kleine hoeveelheid startdust en xp.

Is Pokémon go nog interessant genoeg voor jou, speel jij het nog actief? Laat het ons weten hieronder.  • chanel

    Ik speel het nog steeds maar ik hoop snel dat de 2de generatie komt met nieuwe pokemons

  • Wendy KeanaJan

    Ik speel het ook nog veel maar 1 ding vind ik echt raar.dat je voor elke pokemon de zelfde xp krijgt als je hem evolve.Want voor een pidgey moet je 12 candy hebben maar je heb er ook bij dat je 100 candy moet hebben of zelfs 400.Vind het dan ook niet kloppen dat je voor alles met evolve de zelfde xp krijgt

  • Arie Herkenraad

    ik vind het heerlijk om te spelen maar er mogen zeker wel meer updates door komen want wij zijn er klaar voor