Bijzondere Pokémon Go verkeersborden in Limburg

0
1264
overstekende pokemonspelers
overstekende pokemonspelers

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

De automobilisten van het Limburgse dorp Eygelshoven worden gewaarschuwd voor overstekende Pokémon Go spelers.

Gedurende vrijdag en zaterdag waren er in de Torenstraat 2 verkeersborden geplaatst. De gemeente Kerkrade gaf aan dat er geen toestemming is gegeven voor het plaatsen van dergelijke borden. Het mysterie werd al snel opgelost; het bleek om een eenmansactie te gaan van Huub Dorscheidt, directeur van verhuurbedrijf D&D.

Na een bijna-aanrijding met een kind door een medewerker van het bedrijf in dezelfde week werd het idee geboren van de verkeersborden . De Torenstraat is zeer geliefd bij spelers van Pokémon Go, vanwege het feit dat er meerdere zogenoemde Pokéstops dicht bij elkaar zitten.

Impulsief liet bovengenoemde eigenaar medewerkers van zijn bedrijf daarna twee verkeersborden maken, die vervolgens langs de weg aan de Torenstraat geplaatst werden. “Het was een goed bedoelde actie. In eerste instantie uit oogpunt van veiligheid. En daarnaast hoopte ik ook dat mensen er het ludieke van zouden inzien”, vertelt de directeur.

De borden waren zo populair dat een dag na plaatsing het eerste bord al verdwenen was. “Dat hangt vast ergens op een studentenkamer, als een soort collector’s item. Of misschien dacht iemand zo Pikachu te vangen”, zegt Dorscheidt. Toen hij er zaterdag kwam dat ook aan het tweede bord was gesleuteld, heeft hij besloten alles weg te halen.

De gemeente Kerkrade laat weten dat het niet is toegestaan om verkeersborden te plaatsen in openbare ruimtes. Er zullen Dorscheidt geen sancties worden opgelegd in deze.