Burgemeester Franse dorpje Bressolles stuurt brief naar Niantic

0
1165
bressolles

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

De burgervader van het Franse dorpje Bressolles heeft aan Niantic een brief geschreven met een bevel om het laten verschijnen van Pokémon in zijn dorp uit te zetten. Het dorpje telt 800-inwoners en de burgemeester noemt de app ‘besmettelijk’ en een ‘gevaarlijke verslaving’. Hij voegt daaraan toe dat de spelers een gevaar opleveren voor de openbare orde.
Fabrice Beauvois, de burgemeester van het dorp, heeft tegen Associated Press gezegd dat Niantic geen vergunning heeft voor het spawnen van Pokémon en daarom deze functie onmiddelijk uit moet zetten. Als een café of restaurant wil openen in mijn dorp hebben ze ook een vergunning nodig, beredeneerd de burgemeester van het dorp. Ondanks het feit dat Niantic´s activiteiten volledig virtueel zijn moeten zij dus een vergunning aanvragen bij de burgemeester. Bressolles is het eerste Franse dorp dat een dergelijk verzoek heeft ingediend. Wereldwijd is het echter geen uitzondering, Gemeente Den Haag had gisteren een verzoek ingediend om de Pokémon spawns in de avonduren te minderen.

pokemon-go-dragonite

Beauvois is zich niet bewust van overlast veroorzaakt door Pokémon Go spelers in zijn dorp, maar wat niet is kan nog komen, zegt hij. Om zijn dorp rustig en kalm te houden wil hij dat de Pokémon niet meer opduiken in zijn dorp. Naar eigen zeggen zijn de inwoners blij met zijn beslissing om Pokémon GO in de ban te doen, de inwoners hechten erg aan hun rust.

Quezon City

Sinds 6 augustus, toen Pokémon Go werd gelanceerd in de Filipijnen, wordt Quezon City overspoeld door spelers. Eén raadslid ergert zich enorm aan het fenomeen en heeft Niantic nu verzocht geen ‘lure spots’ of ‘Pokespots’ in overheidsgebouwen, scholen en kerken te plaatsen. Opnieuw is de hoofdreden: veiligheid van de bewoners van de stad.

Quezon city
Quezon city

Yangon

Ook in Myanmar werd op 6 augustus het spel gelanceerd. Vooral in Yangon gingen mensen massaal de straat op: vlak naast het stadhuis bleken veel Pokémon rond te hangen. Toen het gerucht zich door het land verspreidde dat Yangon ‘the place to be’ is voor het spel, haastten spelers zich die kant op.

Myanmar_Yangon_Pokemon
Yangon