Eerste dodelijke slachtoffer door Pokémon Go is een feit!

0
1054

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 0 minuten

Sinds de vorige update heeft Niantic een veiligheid maatregel getroffen in de vorm van een pop-up als je de app opstart. Ook bij gebruik van de app boven een bepaalde snelheid zorgde ervoor dat  deze pop-up regelmatig op je scherm terugkeert. In deze pop-up wordt je er op gewezen dat je niet moet spelen terwijl je deelneemt aan het verkeer. Echter blijkt deze niet echt effectief te zijn. 

Hoewel er al veel verhalen rondom Pokémon Go worden verspreid is nu het eerste ongeluk met dodelijke afloop een feit volgens het Japanse NKH.

Een 39-jarige man in de Japanse stad Tokushina reed namelijk twee oudere vrouwen aan (60 en 72 jaar) die net de straat overstaken. De 72-jarige Sachiko Nakanishi werd in de eerste instantie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen. De 39-jarige bestuurder gaf tijdens het verhoor aan dat hij Pokemon Go aan het spelen was en daarom de twee vrouwen niet op tijd de weg zag oversteken. Dit bewijst maat weer eens dat de game niet veilig genoeg is en sommige mensen hier niet verantwoord mee omspringen.