Efteling 90+ Pokéstops een waar paradijs!

0
3123

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 3 minuten

Na al veel gelezen te hebben over de Efteling en dat dit een waar paradijs zou moeten zijn voor elke Pokémon trainer wilde wij natuurlijk met onze eigen ogen bekijken. Ook het gerucht dat er bij de Efteling in Kaatsheuvel veel zeldzame Pokémon zouden zitten maakte ons erg nieuwsgierig. Dus we trokken de stoute schoenen aan en vertrokken richting de Efteling. Daar aangekomen begon de gekte al op de parkeerplek.

Al snel hadden we een Charmander en een Poliwag te pakken. Dit beloofde veel goeds voor deze dag en snel begaven we ons richting de kassa voor een entree kaartje te kopen. Aan de kassa betaalde we €36,50 voor de entree en we konden eindelijk naar binnen.

In het park aangekomen zagen we al snel dat er heel erg veel Pokéstops waren in het park. Wel meer als 90+ Pokéstops. Ook zagen we dat er op verschillende plekken al lures waren aangezet. Na het zo rondkijken op de Pokémap waren dit er toch al snel 20-30.  Het viel me op dat er bij Ezeltje strekje en vrouw Holle 5 pokestops vlak bij elkaar waren waarvan 4 met lures en we besloten daar even te campen. Als je het goed regelde kon je tussen de 4 Pokéstop in staan en kon je van alle 4 de Pokémon vangen evenals je bag items up to date houden doormiddel van om de 5 minuten aan de Pokéstop te draaien. Binnen no time zaten we daar Pokémon te vangen in sneltrein vaart. De ene na de andere Pokémon kwam er voorbij en al snel hadden we een stuk of 50 gevangen. Waaronder ook een aantal zeldzame (Tenminste voor ons zeldzame omdat we deze nog niet hadden en in de buurt waar ik woon ook niet te vinden zijn)  Enkele Pokémon die we gevangen hebben zijn (Squirtle, Magmar, Scyther, Slowpoke, Slowbro, Drowzee, Pikachu en een Rhydon) De standaard Pokémon heb ik even niet genoemd in deze lijst.

Na dat we 1,5 uur daar hadden gevangen en met een hele hoop mede Pokémon trainers een gezellig praatje hebben gemaakt kwam het gerucht dat er een Blastoise zou zitten bij de Vogelrock. Snel liepen we richting de Vogelrock maar we waren natuurlijk niet de enigste. Overal hoorde je al mensen roepen ‘Ja ik heb hem’ en ‘Yes’ waarna we zelf een poging waagde Blastoise te vangen. Eerst een berrie gevoerd en daarna met een Ultra ball proberen te vangen. Na 5 pogingen te hebben geprobeerd konden we ook deze Pokémon aan onze Pokédex toevoegen. We besloten daarna even een attractie te doen en aangezien we toch bij de Vogelrock stonden hebben we deze gekozen. Tijdens het wachten konden we dan ook goed observeren wat er allemaal gebeurde. Ikzelf geloof dat meer als de helft van het park zich momenteel had begeven naar de Vogelrock zo druk was het er. En toen de betrefde Pokémon weg was verdween de massa Pokémon trainers ook als sneeuw voor de zon.

Na het middag eten zijn we toen verder door het park gelopen omdat onze bags bijna leeg waren van het vangen weer en moesten we een rondje bag vullen inplannen. We besloten richting de Pirana te lopen en daar nog even te blijven hangen bij de 3 Pokéstops die zich daar bevinden. Amper daar aangekomen en een goed plekje te hebben uitgezocht kwam er al een Rapidash en een Hypno die we met veel plezier hebben gevangen. Verder een hoop Magikarp (die ik bijna kon evolueren) en Magnemite. Na een half uurtje besloten we om richting de Efteling fontein te lopen omdat ik dacht dat daar meer Magikarp zou spawnen omdat dit aan het water is. Al snel had ik al mijn Magikarp bij elkaar en kon ik deze evolueren. Ik had een hoge Magikarp (165) bewaard en deze zou ik gaan evolueren had ik besloten. Na de evolutie te hebben voltooid tot mijn grote verassing een Gyarados van 1733 er voor terug gekregen. Dit was natuurlijk Gigantisch in mijn ogen.

Verder heb ik die dag misschien 400-500 Pokémon kunnen vangen waarvan een hele hoop zeldzame en een aantal kunnen evolueren naar een 2de of 3de generatie Pokémon.