Geband in Pokémon Go? Niantic geeft uitleg!

er is ook goed nieuws! Misschien heb jij geluk!

0
1884
pokemon-go-ban
pokemon-go-ban

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

Het bedrijf Niantic, de ontwikkelaar van de populaire Pokémon Go app heeft op hun website uitleg gegeven over het bansysteem van het spel. Hierin wordt uitgelegd waarom er bans opgelegd zijn aan spelers, maar er schijnt ook nog hoop te zijn voor onterecht uitgesloten spelers

Pokémon GO-bans

De afgelopen periode zijn er veel spelers in Pokémon Go geband. Na een hoop ophef in de community komt Niantic dan nu eindelijk met een uitleg over het hoe en waarom van deze bans.

Op deze pagina wordt uitgelegd dat Niantic vooral veel last ondervind van third-party-applicaties die zonder toestemming gebruik maken van de data van Pokémon GO. Deze third-party-services maken dagelijks vele aanvragen op deze server om te weten te komen waar op dat moment zich Pokémon bevind.  Door deze vele aanvragen raken de servers overbelast waardoor de gebruikers ervaring voor eerlijke spelers er op achteruit gaat evenals dat er storingen optreden  Dit is één van de redenen waarom de API recent grotendeels gesloten werd.

Bans opgeheven

Ook heeft Niantic bevestigd een klein deel van de bans te doen opheffen. Door verschillende aanpassingen is het nu mogelijk dat onterecht veroordeelde spelers weer toegang tot het spel te verlenen. Dit zullen gebruikers zijn die voorheen geassocieerd werden met websites en apps die verklappen waar en wanneer er Pokémon gevangen kunnen worden.

Of ook jij weer toegang krijgt tot de Pokémon Go app is lastig te bepalen vooraf. De komende dagen zal dit blijken. Het eenvoudigste om dit te controlleren is door regelmatig proberen in te loggen in het spel. Niantic heeft niet aangegeven of onterecht gebande spelers hierover worden geïnformeerd via mail.

Heb jij een ban op Pokémon GO (gehad)? Laat het ons hieronder weten!