Handleiding om je GPS te hacken en spoofen

0
3469

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 3 minuten

Je wilt Pokémon in Pokémon Go vangen zonder hiervoor naar buiten te moeten en in het echt rond te lopen. Je zou dan kunnen proberen om je GPS locatie te hacken. Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je je GPS-signaal spooft, maar wees gewaarschuwed er zijn ook gevaren als je gebruik maakt van deze hack.
 

Let dus op, want dit is heel belangrijk: deze trick om je GPS te hacken is gevaarlijk. Het zou kunnen gebueren dat je iPhone of Android-smartphone hierna niet meer functioneerd. Daarnaast loop je ook het gevaar dat je geband wordt van Pokémon GO. Daarom raden we je nadrukkelijk aan om deze hack enkel toe te passen in uiterste nood en geheel op eigen risico!

Handleiding om GPS te hacken en spoofen

Stap 1: Jailbreak je iPhone of root je Android smartphone

Voor je locatie te kunnen spoofen moet je er voor zorgen dat je de basisinstellingen van je iPhone of Android-smartphone kunt aanpassen. Bij iOS-apparaten wordt dit ‘jailbreaken’ genoemd. Voor Android-smartphones heet dit ‘rooting’. Je kunt nu alles aanpassen aan je smartphone. Let wel op een foute handeling kan je smartphone tijdelijk of zelfs voor langere tijd onbruikbaar maken. Bovendien verlies je vaak de garantie op je toestel!

Stap 2: Verberg dat je jailbreak of root

De ontwikkelaars van Pokémon GO zijn niet dom. Zij weten ook dat je de GPS locatie kan van je smartphone kunt spoofen en hebben een beveiliging hiervoor toegevoegd. Als de Pokémon GO servers opmerken dat je een jailbreak of root hebt, dan functioneerd het spel niet meer. Daarom moet je een app downloaden die dit verbergt voor de  Pokémon GO app. Op iPhone heet deze app ‘tsProtector’ of ‘Pokemonpatch’ en zijn te vinden in Cydia. Op Android heet het ‘Hide My Root’.

Stap 3: installeer een GPS Fake Location Spoofer app

Download nu een app waarmee je zelf je locatie in je GPS kan kiezen. Op iPhone heb je bijvoorbeeld ‘PokemonGoAnywhere’ of Poke Go ++. Op Android heet dit Fake Location Spoofer. pokemon-go-cheat-apps

Stap 4: start Pokémon GO

Nu kan je Pokémon GO opstarten. De game zal denken dat je op de locatie bent die je hebt ingegeven in de GPS Fake Location Spoofer app. Je kan dus Pokémon vangen, in Gyms vechten en Pokéstops bezoeken op diverse locaties terwijl je lui in je stoel zit.

Waarschuwing:

Pokémon GO krijgt regelmatig updates. De kans dat de game detecteert dat je vals speelt is niet geheel risicovrij. De ontwikkelaars van de Pokémon Go app kunnen er dan voor kiezen om valsspelers te bannen van de game waardoor je alles in Pokémon
Go kwijtraakt en opnieuw zult moeten beginnen. Weet wat de risico’s zijn!

‘Failed to detect location’ foutmelding

Op Android-smartphones zou het kunnen gebeuren dat Pokémon GO niet goed functioneerd. De game weet wel waar je bent want de Pokémon map komt overeen met je locatie, maar toch krijg je de foutmelding ‘Failed to detect location’. Het is een regelmatig voorkomende foutmelding maar wel eentje die heel gemakkelijk op te lossen is!

Zoals je in bovenstaande tutorial kunt lezen, heeft Niantic namelijk een beveiliging ingebouwd die ervoor zorgt dat je niet zomaar een valse GPS-locatie kunt opgeven. Wanneer je de GPS signal not found melding krijgt, denkt de game dat je niet helemaal eerlijk speelt.

De oplossing is vrij simpel:
1) Schakel de developer options van je Android-telefoon in als je dit nog niet gedaan hebt. hoe je dit doet ligt veelal smartphone-model af en kun je beter even op Google zoeken hoe dit precies voor jou toestel in zijn werk gaat. Meestal zit de optie goed verborgen en moet je een paar keer op een menu tikken alvorens bij de goede instellingen te belanden.
2) Zoek de optie genaamd ‘Allow mock locations’ en zet deze uit.

Pokémon GO zou nu goed moeten werken.

‘GPS signal not found’ foutmelding

Ook de ‘GPS signal not found’ foutmelding treed regelmatig op bij veschillende gebruikers. Ook deze hindernis is echter gemakkelijk te verhelpen. Om je smartphone-accu te sparen, staat op veel Android-smartphones de GPS uitgeschakeld of niet op volledig ingeschakeld. Pokémon GO heeft echt 100% van je GPS nodig heeft.