Het CDA is helemaal klaar met Pokémon Go in Kijkduin: ‘Vandaag nog omzagen die paal’

0
2483

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 2 minuten

DEN HAAG – Het liefste zou het CDA de paal die  Kijkduin siert als Pokémon hoofdstad vandaag nog omzagen. Raadslid Michel Rogier ter plekke ‘je ziet gewoon dat het uit de hand loopt. Weg met dat ding, zodat Kijkduin weer als een rustige familiebadplaats kan functioneren.’

Het feit dat het stadsbestuur ‘zonder overleg’ een Pikachu paal heeft geplaatst en Kijkduin uitriep tot pokémonhoofdstad van Nederland zit Rogier niet lekker. 

De badplaats die normaal gezien alleen wordt bezocht door senioren zit nu vol met Pokémon spelers van door het hele land. Sommige buurtbewoners, strandgasten en ondernemers klagen al een tijdje over flinke overlast. ‘We waren sowieso al verbaasd dat de gemeente die paal daar geplaatst heeft. En dan nu klagen dat het te druk wordt. Wat willen ze nou?’, benadrukt Rogier. ‘Het lijkt wel project X’ ‘Ik had gehoopt dat de gemeente hier van tevoren goed over had nagedacht’, vervolgt de CDA’er. ‘We kennen allemaal die toestand met die Project X feesten. Dit lijkt daar op.

Ook is het raar dat de gemeente bij grote evenementen allerlei vergunningen verplicht stelt en vervolgens van alles wil weten over veiligheidsmaatregelen, maar in dit geval niet. ‘Dit is een onderneming die op afstand een hele hype creeërt op Kijkduin en daar werkt de gemeente dan zonder vergunningaanvraag aan mee. Onbegrijpelijk.’ De gemeente Kijkduin lijkt zelf ook een beetje geschrokken van het grote ‘succes’ en moest al een paar dagen na de onthulling van de Pikachu paal al maatregelen nemen. 

Ook is er al getracht contact te leggen met de maker van de app, om op bepaalde tijden minder Pokémon te laten verschijnen in Kijkduin. Maar dit is tot nu toe nog zonder resultaat. ‘Paal zo snel mogelijk weg’ benadrukt Michel Rogier. ‘Ik snap dat sommige ondernemers hier blij mee zijn, maar de meesten niet. En ook veel bewoners willen dit niet in hun woonplaats. De PVV stelde eerder al raadsvragen over de kwestie. Het CDA is nog afwachtend op antwoord. ‘En in de tussentijd proberen we via onze eigen kanalen in het stadhuis te zorgen dat die paal zo snel mogelijk verdwijnt.’ Het CDA is het ‘spuugzat’ Maar of het weghalen van die paal voldoende is, lijkt nog maar de vraag. Heeft dat nog wel zin, nu Kijkduin landelijk enorm bekend staat als de plek om goede Pokémon te vangen? ‘Dat is wel zo. Maar als gemeente moet je doen wat in je vermogen ligt. Dus niet jezelf uitroepen tot Pokémonhoofdstad en weghalen die paal.’ Of andere partijen in de raad de mening van het CDA delen, is niet duidelijk. ‘De andere partijen houden zich nog een beetje rustig. Maar die hype duurt ons nu wel echt te lang. We zijn het absoluut spuugzat’, aldus de politicus.