Hoe met een rooted Android Pokémon Go spelen

0
2372
Pokémon Go spelen rooted android
Pokémon Go spelen met rooted android

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 4 minuten

Speel jij Pokémon Go maar is dit door een recente update niet meer mogelijk op jou toestel dan is de kans groot dat jij een rooted device hebt. Dit wil zeggen dat je telefoon omgebouwd is en er zo meer functies gebruikt en toegevoegd kunnen worden aan de bestaande Android versie. We gaan je hieronder uitleggen hoe jij met een rooted Android toch gebruikt kunt maken van de Pokémon Go app of je nu een easy-to-use Nexus bezit of een wat moeilijkere Samsung Galaxy. Iphone en iPad gebruikers kunnen hier een tutorial vinden om weer Pokémon te kunnen spelen

Niantic heeft beslist dat ze rooted en jailbroken toestellen gaat weren van de app, dit omdat sommige gebruikers valsspelen, GPS spoofen of maken gebruik van apps om Pokémon Go makkelijker te maken. Echter worden mensen die hun toestel rooten of jailbreaken voor andere doeleinden hier ook de dupe van en kunnen dus geen Pokémon Go meer spelen. Gelukkig is er een simpele manier om deze jailbreak/rooted blokkade te omzeilen.

Magisk is een mod ontwikkeld door XDA user topjohnwu, die ook kwam met de mod systemless Xposed flashable zip.  Magisk (wat de afkorting is voor Magisch masker) “heeft zijn pijlen gericht om deze problemen te overwinnen en een universele interface voor iedereen te ontwikkelen.

Magisk kreeg voor het eerst populariteit toen het werd ontdekt dat het Android Pay in staat kan stellen te functioneren op gerooted apparaten, vanwege zijn vermogen om de SafetyNet API te omzeilen. Omdat Pokémon GO ook gebruik maakt van de SafetyNet API, hebben verscheidene gebruikers ontdekt dat Magisk werkt voor de Pokémon Go om de huidige blokkades te kunnen omzeilen.

De installatie van Magisk zal dus ook Android Pay activeren.

Disclaimer: Gopokemons.nl is op geen enkel mogelijke manier verantwoordelijk voor eventuele schade aan je android device. Onderstaande stappen volg je dus geheel op eigen risico.

Vereisten

Om Magisk te kunnen gebruiken, moet u een apparaat met een ontgrendelde bootloader hebben waarop Android 5.0+ draait. topjohnwu geeft aan dat het beter is om te starten vanuit een volledig naar fabrieks instellingen gezet toestel om de root-toegang en Xposed te kunnen verwijderen.  

De stappen

Afhankelijk van waar je jou root software vandaan hebt gehaald en je Xposed kunnen onderstaande stappen iets afwijken. Maak je gebruik van een custom ROM, kan het zijn dat het unrooten niet werkt. Heb jij geen Xposed op je toestel ga dan verder met stap 2.

  • voor te unrooten open, SuperSu, ga naar de settings tab en navigeer naar beneden tot je aankomt bij de cleanup section en kies hier voor “Full unroot” er zullen een aantal pop-ups verschijnen. kies voor “restore the stock boot image” maar kies niet voor recover the stock recovery image! Je toestel zal opnieuw opstarten waarna root acces is verdwenen op je toestel. TIP: Heb je je toestel op unencrypted staan en je zet de fabrieks software terug op het toestel kan het zijn dat het lijkt dat je toestel vast zit in een soort van loop met opstarten, echter is je toestel op dit moment aan het re-encrypten

screenshot_20160911-132942 screenshot_20160911-133005 screenshot_20160911-133016 screenshot_20160911-133211

links: SuperSU’s Settings paneel. midden links: klik YES. midden rechts: klik NO. rechts: Na herstarten, SuperSU is verdwenen.

  • Om nu ook nog van Xposed af te komen ga naar de officiële Xposed download site uninstaller kies dan de versie die voor jou toestel benodigd is. Je kunt kiezen uit 64bit apparaten, Arm en zelfs nog x86.
  • Om de uninstaller te kunne gebruiken, moet u in uw aangepaste herstel modus komen. (hoe dit moet voor jou Android device werkt zul je even moeten Googlen omdat dit voor elk toestel anders is), schakel de stroom uit, houd dan de volume omlaag en uit-knop samen in om bij de bootloader te kunnen komen.  Van daaruit met de volume knoppen om te bladeren naar “Recovery” en druk erop om te starten. In de aangepaste herstel, klik op “Install”, navigeer naar de map Download, en flash de uninstaller. Daarna klikt u op “Wipe cache / Dalvik,” en vervolgens “Reboot systeem.” Het zal een tijdje duren voor alle apps geoptimaliseerd zijn.

1: fastboot. 2: scroll naar recovery. 3: druk Install, selecteer de uninstaller .zip. 4: swipe om het flashen te bevestigen. 5: clear cache/dalvik. 6: swipe voor te wipen. 7: reboot systeem. 8: optimaliseer apps

  • Ga nu naar de  Magisk’s XDA thread en download Magisk (Door te drukken op de laatste link kun je gelijk beginnen te downloaden).
  • Flash Magisk-v6.zip (of de meest recente versie) op je toestel device in recovery modus. Daarna, reboot je toestel.

20160911_140802 20160911_140819

  • Daarna, zul je je toestel moeten re-rooten.  U kunt echter geen gebruik maken van een normale methode. Je moet een speciale Magisk versie van  Magisk version van phh’s SuperUser 17 downloaden (link start gelijk de download). Flash dit door middel van de aangepaste herstel net zoals je deed met de Xposed uninstaller en Magisk. Daarna installeer phh SuperUser from the Play Store.

20160911_142808

  • Install Magisk Manager v1.2 hier (link zal gelijk de download starten).
  • *OPTIONEEL*Als u Xposed wilt, moet u een versie (die ook door topjohnwu is ontwikkeld) downloaden. Om dit te doen, download dan de Material Design Xposed Installer (uitstekend app, trouwens) en installeer de systemless versie (v86.5) op het tabblad Systemless. Geef Xposed Superuser toegang en laat de telefoon Xposed automatisch installeren. Wanneer de telefoon opnieuw wordt opgestart, zul je moeten wachten voor een paar minuten voor de apps te optimaliseren.
    screenshot_20160911-143944

Je bent klaar! Om Pokémon Go te gaan spelen, ga naar Magisk Manager en zet root toggle op uit. Als je klaar bent met spelen en wil je weer root-toegang, kunn je deze optie weer gewoon inschakelen.

screenshot_20160911-145846