Kijkduin is klaar met Pokémon spelen in de avond

0
1397

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

De gemeente Den Haag heeft de ontwikkelaars van het smartphone spel Pokémon GO benaderd met het verzoek om in de avond minder Pokémon in Kijkduin te laten verschijnen. Ze zouden het liefst willen dat er in de avond uren er geen Pokémon meer verschijnt in de duinen.

Dit wordt bevestigt door een woordvoerder van de gemeente. Spel ontwikkelaar Niantic heeft tot heden nog niet op het berzoek van de gemeente Den Haag gerageerd.

Kijkduin is voor Pokémon Go spelers een waar paradijs omdat er veel Pokémon spawnen in dit gebied in de duinen van Kijkduin. Ook zouden er met regelmaat zeldzame Pokémon gevangen kunnen worden.

“We willen dat de beestjes niet langer verschijnen in het natuurgebied”, aldus de gemeente. “Vooral ‘s avonds willen we ze graag van de locatie weren.”

 

Maatregelen

Tot op heden heeft Niantic nog enkel de mogelijkheid aangegeven om een Pokéstop of Gym uit de game te kunnen verwijderen. Pokéstops en Gyms zijn veelal kunstwerken, godsdienstelijke kappellen of standbeelden in de echte wereld.

Het is onduidelijk of de ontwikkelaar bereid is om de verschijningslocaties van de Pokémon zelf op verzoek uit het spel te wissen. Bij Niantic waren er donderdag geen woordvoerders beschikbaar voor commentaar.

Inmiddels treft de gemeente ook al verschillende maatregelen tegen de drukte. Zo zijn er bijvoorbeeld toilet voorzieningen aangebracht, staan er meer prullebakken en zijn er hekken geplaatst.

Eerder riep de gemeente Kijkduin juist uit tot ‘Pokémonhoofdstad’ van Nederland, en werd een paal met een afbeelding van Pikachu geplaatst. Na klachten van inwoners worden nu toch maatregelen genomen.