Onze Pokémon ervaringen in Lillo

0
1827

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

Sinds de lancering van Pokémon GO wordt het Belgische gehucht Lillo overspoeld door Pokémon trainers. Het schijnt zo te zijn dat er in Lillo (een dorpje met maar 33 inwoners) veel zeldzame Pokémon verschijnen. Het dorpje wordt sindsdien elke dag druk bezocht door 1000den Pokémon spelers van door het gehele land.

We namen de proef op de som en gingen ook zelf een Dagje naar Lillo. Een slordige 150 KM later stapte we uit de auto in het beruchte dorpje Lillo. De accupacks waren al volgeladen en vol verwachting stapte we uit de auto. Het eerste wat we deden was natuurlijk Pokémon Go app opstarten. Tot onze grote verbazing konden we op onze map zien dat er in Lillo maar 3 pokestops zijn en 1 Gym. Natuurlijk ging ik gelijk mijn bagg contolleren of ik nog wel genoeg ballen had voor dit Pokémon avontuur in Lillo.

De Pokéstops die er zijn is die van het Polder museum, VZW en een kunstwerk gemaakt door Yannick. de Gym ligt meer in de haven van het dorpje Lillo. Daar aangekomen was het inderdaad een drukte die me inmiddels wel bekend is van andere Pokémon uitstapjes. Het was er een leuke gezellige sfeer maar ik begon me langzaam af te vragen waarom die mensen allemaal naar een plek kwamen met maar 3 stops en 1 gym.

Vol goede moed gingen we in de buurt van het Poldermuseum staan waar een Lure was aangezet. Buiten de Rattata, Pidgey en de nodige weedle kwam er eindelijk een Rhyhorn en poliwag. Gevolgd door een Butterfree (deze had ik nog niet omdat ik niet had opgelet dat dit een derde evolutie was van de Caterpie Pokémon) waarna er nog common Pokémon verschenen.

Na die dag nog wat te hebben rond gewandeld en nog bij de nodige stops even zijn blijven hangen viel het hele Pokémon avontuur voor ons in Lillo een beetje tegen.