Pokémon GO Guide

In tegenstelling tot de reguliere Pokémon spellen werkt het vangen van Pokémon in GO heel anders. Voor het vangen van Pokémon moet je daadwerkelijk de deur uit, goede schoenen aan, een zware extra backup accu en ga je de echte wereld in voor je Pokédex compleet te krijgen. Bij de slager om de hoek kom je dan een Pidgey of Rattata tegen, of bij de lokale visvijver een Magikarp. Ook het verzwakken van de Pokémon voor dat je ze kunt vangen is in deze game niet aanwezig. Wel dien je rekening te houden met een aantal factoren voor een Pokémon te kunnen vangen.

Alle Pokémon hebben een Combat power level (CP), je hebt verschillende Pokéballs en zul je een goede gooi techniek moeten hanteren. Op deze pagina kan je alles leren wat je moet weten over jouw Pokémon go game.

Pokémon vangen

De basis voor een Pokémon te vangen is heel simpel, Je drukt je vinger op de Pokéball zodra je een Pokémon gespot hebt en veegt over je scherm naar boven richting de Pokémon. Dat is alles! Sommige Pokémon laten zich makkelijker vangen als andere, een wild Zubat kan wat lastig heen en weer fladderen waardoor die wat moeilijker te raken zijn. Voor sommige Pokémon moet je iets harder gooien en andere weer iets zachter.
Ook als je een Pokémon wilt gaan vangen zie je een gekleurde cirkel om de Pokémon zitten. Deze zijn gekleurd in groen (makkelijk) Oranje (Medium) en Rood (Moeilijk). Zodra je de Pokéball vastpakt zul je zien dat de cirkel kleiner wordt. Hoe kleiner de cirkel des te groter is de kans dat je de Pokémon vangt.
Wanneer je een wat hoger level in het spel bereikt kun je ook de Pokémon berries voeren. dit verhoogt de kans op succes en je Pokémon zal minder snel ontsnappen.

Pokémon laten evolueren

Na dat je een tijdje Pokémon hebt gevangen wil je deze natuurlijk sterker maken of zelfs wel laten evolueren. Bij elke Pokémon wat jij vangt ontvang je 3 candy, xp en stardust. Je kunt je Pokémon laten evolueren als je van betreffende Pokémon genoeg candy hebt verzameld. Het aantal dat je er nodig hebt kan per Pokémon verschillen. Zo heb je voor een Pdigey te evolueren 12 pidgey candy nodig voor een evolutie in Pidgeotto, terwijl je voor een Pikachu 50 candy nodig hebt voor een evolutie naar Raichu. Zodra je genoeg candy hebt verzameld open je de pokemon met je hoogste CP ( Combat Power) en druk je op het knopje ‘Evolve’ en je Pokémon zal evolueren in een sterkere Pokémon

Pokémon Combat Points (CP)

CP Betekend “Combat Power” hieraan kun je aflezen hoe sterk jouw Pokémon is. Hoe hoog deze CP waarde kan zijn hangt ook van jou level af. Ook zul je steeds sterkere Pokémon tegenkomen naarmate je level hoger wordt. Hoe hoger jij in levels groeit des te sterker kan je deze CP waarde upgraden door simpelweg op de knop ‘Power up’ te drukken. Wil jij een Pokémon CP waarde upgraden wordt hiervoor de verzamelde stardust gebruikt.
Pokémon met een hoge CP waarde zijn niet altijd het sterkste. Een Ponyta met een CP van 150 kan bijvoorbeeld meer HP (Health points) hebben als een Ponyta met een CP van 135.

Pokémon Eggs

Wanneer jij rondloopt op zoek naar Pokémon zul je regelmatig Pokéstops moeten bezoeken. Bij deze Pokéstops krijg je verschillende items die je nodig hebt tijdens het spelen. Deze Pokéstops geven items als Pokéballs, Potions, revive en ook Eggs.
Deze eggs kun je vinden bij je gevangen Pokémon op het 2de tabblad (swipe naar links). Om een egg te laten uitkomen moet je deze in een Egg incubator stoppen. Deze zit standaard in je rugzak. Er zijn Eggs met 3 verschillende afstanden, 2km, 5km en 10km. Hoe hoger de afstand hoe groter de kans op een zeldzame en sterke Pokémon.
Je kan een egg laten uitkomen (hatchen) door erop te klikken en dan op de incubator te klikken onder in je scherm. Vanaf dit moment kun je je egg laten uitkomen door de benodigde KM te lopen.
Tip: Het is mogelijk meerdere incubators tegelijk te gebruiken. Hetzij verkregen incubators die je soms krijgt als je Level up bent of gewoon gekocht in de shop. Zo kan je dus meerdere eggs tegelijk uit laten komen. Waardoor je dus maar 1x de aantal KM hoeft te lopen.
Voor elk gehatched egg krijg je XP voor wat sneller te Levelen en natuurlijk heel belangrijk je nodige Stardust!

Stardust

Er zijn verschillende manieren om stardust te ontvangen in het spel. Je krijgt stardust door Pokémon te vangen, door het uitlopen van Eggs en het beheersen van Gyms. Elke gevangen Pokémon levert naast de 3 candy ook 100 stardust op. Met deze stardust kan je het CP level van je Pokémon upgraden. Op de lange termijn heb je dus veel stardust nodig. De stardust wat je krijgt is in tegenstelling tot de candy niet Pokémon afhankelijk en kan dus gebruikt worden voor elke Pokémon te upgraden.
Wijzelf zijn op het moment van het schrijven van deze guide level 26 en om mijn Dragonite bijvoorbeeld te updaten naar een hoger CP level heb ik maar liefst 4000 stardust nodig. (40 pokemons vangen)
Wanneer jij een Gym hebt verslagen krijg je hiervoor rewards. Per Gym krijg je 10 Pokécoins en 500 stardust. Voor deze rewards te ontvangen klik je in de ‘shop’ rechtsboven op het groene schildje.

Pokémon Candy

Net als de 100 stardust krijg je ook 3 candy wanneer jij een Pokémon weet te vangen. Candies heb je nodig om jou Pokémon te kunnen evolueren, in tegenstelling tot stardust zijn deze Candy wel Pokémon gebonden. Wanneer je dus een Drowzee vangt krijg je ook 3 Drowzee candy die je nodig hebt om van een Drowzee een Hypno te kunnen maken.
Wanneer een Pokémon 1 keer kan evolueren kost dat een X aantal candy. Dit verschilt per Pokémon. Zo kost een Pidgey evoleren naar een 2de evolutie 12 Pidgey candy. Terwijl een Rattata bijvoorbeeld al 25 candy kost en een Squirtle bijvoorbeeld al 50. Kan de Pokémon 2 keer evolueren kost dit over het algemeen tot nu toe altijd 100 candy. Met uitzondering van de Magikarp die 400 Candy nodig heeft voor te evolueren tot Gyarados.

Transfer

Na een tijdje vangen zit je al snel aan je maximum van 250 Pokémon. Of loop je nog rond met nog 35 Caterpie of Weedle van 10-30 cp. Klik op de Pokémon en vervolgens kun je onderaan op de knop “transfer” klikken. Je verliest hier mee de Pokémon maar krijgt er candy voor terug zodat je die Rattata van 300CP kan evolueren.
Een transfer kan je niet meer ongedaan maken. Wees dus voorzichtig zodat je niet per ongeluk een sterke Pokémon transfered.
Ben je wat meer gevorderd in het spel dan is het aan te raden de Pidgeys, Weedle en Rattata’s allemaal te evoluren alvorens je ze aan de professor transfered. Hier krijg je dan de nodige XP voor die je nodig hebt om hoger in level te komen.

Bag Items

In Pokémon GO krijg je een aantal items, deze items krijg je voor als je een level hoger bent geworden. Kan je vinden bij Pokéstops of koop je in de shop.

Met deze Items kun je bijvoorbeeld je Pokémon weer beter maken na een gevecht in de Gym. Helpen de berries bij het vangen van de Pokémon. Kan je een incense gebruiken om Pokémon naar je toe te lokken of een lure module die je kan bevestigen aan een Pokéstop om zo alle Pokémon naar een Pokéstop te lokken.

Pokéballs

Pokéballs kan je ontvangen door het bezoeken van Pokéstops, krijg je als je Level-up bent of kan je gewoon kopen in de shop. Met de Pokéballs kun je Pokémon vangen. Maak je echter niet te veel zorgen dat je 5-10 ballen hebt verspeeld op net die ene Pokémon want door het simpel bezoeken van een aantal stops is je rugzak weer aardig bijgevuld met Pokéballs
Tot level 12 krijg je alleen maar de normale Pokéballs bij de stops. Wanneer je level 12 bereikt krijg je als level-up reward een beloning van 20 Great Balls. Deze zul je dan ook vanaf nu bij de Pokéstops verkrijgen. Vanaf level 20 krijg je de Ultra balls erbij.

Potions

Vanaf level 5 kan je vechten in Gyms met je Pokémon en krijg je elke keer als je een Pokéstop bezoekt ook potions. Met een potion kan je een Pokémon genezen na dat die heeft gevochten in een Gym. Potions en revives zijn niet te koop in de shop en je zult deze echt moeten ophalen bij Pokéstops of wachten tot dat je level-up bent.
Naarmate je vordert in het spel krijg je steeds betere potions. Een “normale” potion geneest een Pokémon voor 20HP, Super Potion voor 50HP, Hyper Potion voor 200HP en een Max potion geneest je Pokémon in zijn geheel.

Revives

Soms komt het voor dat je Pokémon niet sterk genoeg was voor het gym gevecht en helemaal wordt verslagen. op dit moment zet je de revive in om je Pokémon weer levend te maken. klik simpel op de revive in je Pokébagg en daarna zie je welke Pokémon je weer levend kunt maken zodat je ze weer kan gebruiken in een volgend gevecht. Net als potions zijn revives alleen te krijgen bij Pokéstops en door een level-up.

Incense

Met de incense item kan je de Pokémon voor 30 minuten naar jou zelf toe lokken. Wanneer je een Incense geactiveerd hebt draait er een roze wolkje je heen en wordt de kans dat je Pokémon tegenkomt groter. Bij het gebruik van de incense is het natuurlijk wel noodzakelijk een beetje rond te lopen waardoor de Pokémon op je af komen. Er zijn mensen die beweren dat je een incense het beste kan gebruiken in combinatie met een Lure module op een Pokéstop. Wij hebben hier echter de meerwaarde nog niet van ingezien!
Incense kun je alleen verkrijgen als reward voor een level-up of door deze te kopen met coins in de shop.

Egg incubator

Met enige regelmaat krijg je bij Pokéstops een Pokémon egg. Om deze egg te kunnen uitbroeden heb je dan een egg incubator nodig. Ga naar het Pokémon menu en swipe 1x naar links of klik op het tabje rechtsboven. Hier heb je een overzicht van alle Eggs die je verzameld hebt, kies nu een Egg en vervolgens krijg je de keuze om deze in een Egg incubator te doen om te beginnen met broeden. Je hebt altijd 1 incubator in je inventory die je kunt gebruiken, maar je kunt ook meerdere Eggs tegelijk broeden door de incubators die je krijgt als reward, bij bepaalde level-ups of gekocht in de shop.

Lure module

De zogenaamde lure module kan op een Pokéstop bevestigen. Deze lure module zal voor 30 minuten Pokémon richting de Pokéstop lokken. Dit is vooral heel krachtig als je meerdere Pokéstops dichtbij elkaar hebt en je meerdere Lure modules tegelijk activeerd. Een lure module lokt Pokémon naar een Pokéstop die vervolgens iedereen kan vangen. De lure module is dus iets wat je gezamelijk met vrienden kan gebruiken. Zet jij een lure module aan zullen anderen ook de gelokte Pokémon kunnen vangen.

Gyms & Pokestops

in Pokémon Go draait het naast het verzamelen en sterker maken van je favoriete Pokémon natuurlijk om de Pokéstops en de Gyms. Gyms en Pokéstops zitten door het hele land verspreid. Bij de school bij jou in het dorp kan dus zich dus een Gym of Pokéstop bevinden.

Gyms

Vanaf dat je level 5 hebt bereikt kan je je als trainer eindelijk aansluiten bij je favoriete team en beginnen met het overnemen van Gyms. Het doel is om als team zo veel mogelijk gyms te beheren. Als je vlekbij een gym staat krijg je de optie om de trainer met bijbehorende Pokémon uit te dagen tot een gevecht. Wanneer je de gym hebt verslagen wordt deze neutraal en kun je deze claimen en 1 van jou Pokémon er in plaatsen om deze te verdedigen. Door te battlen tegen gyms die al geclaimd zijn door jouw team kun je de gym ook naar een hoger level krijgen, op deze manier kunnen teamgenoten ook hun Pokémon plaatsen waardoor de gym moeilijker wordt om te verslaan. Voor iedere Gym waar jij een Pokémon in geplaatst hebt krijg je 500 Stardust en 10 PokéCoins per 24 uur

Pokéstops

Pokéstops heb je nodig voor het vullen van je bagg met de nodige items zoals Pokéballs, potions en revive. Stel je voor dat je eindelijk die Snorlax tegenkomt en je hebt geen Pokéballs meer!? Door Pokéstops te bezoeken verzamel je items die jij op dat moment unlocked hebt voor jouw level.
Voor elke bezochte Pokéstop krijg je 50XP, dus je leveld er ook nog eens door! Probeer dus voordat je de deur uit gaat je reis een beetje gunstig te plannen door gebieden met veel Pokéstops en vervolgens ook nog een aantal Gyms hebben onderweg.

Team kiezen!

Valor, Mystic of Insinct? Rood, Blauw of Geel? Dat kan een lastige keuze worden. Bij welk team moet ik me nu aansluiten vraag je je natuurlijk af. Op dit moment lijkt Team Valor (rood) het meest populair, gevolgd door Team Mystic (blauw) en op redelijke afstand is Team Instinct (geel) het kleinste. Wil jij graag je gym behouden wordt het dus in team geel een stuk moeilijker als bij blauw of rood. Kijk bij jou in de buurt eens welk team daar het meest wordt vertegenwoordigd en maak op basis van die bevindingen je keuze. Het wisselen van team is niet mogelijk!

Team Instinct (Geel)

De officiële naam van het gele team is: Team Instinct. De leden van team instinct denken dat de manier waarop Pokemon uitgebroed worden heel belangrijk is voor hoe sterk ze zijn. De leider van Team Instinct heet Spark en de mascotte is Zapdos.

Team Mystic (Blauw)

De Officiële naam van team blauw is: Team Mystic. Team Mystic denkt dat Pokemon sterk worden door het evolueren. De leider van Team Mystic heet Blanche en zijn mascotte is Articuno.

Team Valor (Rood)

De naam van team rood is: Team Valor. De belangrijkste waarde voor Team Valor is training. De leider van team rood heet Candela en zijn mascotte is Moltres.