Pokémon Go Plus, het bluetooth-apparaat voor Pokémon te vangen

Release datum Pokémon Go Plus eindelijk bekend

0
1093
pokemon go plus
pokemon go plus

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

De lang verwachte Pokémon Go Plus armband die eigenlijk al eind julie 2016 beschikbaar had moeten komen wordt volgens ontwikkelaar Niantic dan toch eindelijk werkelijkheid. Na eerder de release datum uit te stellen is er nu een exacte datum bekend. De Pokémon Go Plus is vanaf 16 september 2016 in Nederland beschikbaar.

De Pokémon Go plus armband maakt via het Bluetooth smart-protocol verbinding met je smartphone. De armband kan oplichten en een tril signaal afgeven als je in de buurt komt van een Pokéstop of als er Pokémon in de buurt zijn. Vervolgens kan met door een druk op de knop van de armband Pokémon vangen of zelf items ophalen in een Pokéstop. Hiervoor hoeft het scherm van je smartphone niet aan te zijn. Dit werkt dus batterij besparend voor je smartphone.

pokemon go plus armband
pokemon go plus armband

De Pokémon Go Plus-gadget zal zoals gezegd vanaf 16 september zo goed als wereldwijd aangeboden worden voor een prijs van 35 USD. Enkele regio’s in Zuid-Amerika laten nog even op zich wachten, niet geheel verrassend aangezien het spel zelf daar ook later uitkwam. Wereldwijd is Pokemon Go inmiddels overigens al zo’n 500 miljoen keer gedownload.