Pokémon Go spelen op een rooted Android of jailbroken iOS vanaf heden niet meer mogelijk

Valsspelers verder aangepakt!

0
1509
Pokemon Go buddy
Pokemon Go buddy

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

Niantic, ontwikkelaar van de Pokémon Go app heeft een update uitgerold voor Android toestellen. Het is niet meer mogelijk met een rooted Android toestel Pokémon Go te spelen. Ook voor jailbroken iOS toestellen zoals iPhone of Tablets zullen in de update uitgesloten worden van het spel. Bij het opstarten van de app zullen vele Pokémon Go trainers onderstaande melding in hun beeldscherm zien verschijnen. Op deze manier probeert Niantic valsspelers van hun game te weren.

rooted-jailbreak-pokemon-go
rooted jailbreak Pokemon go

Voor de meeste van die valsspeel-methodes moeten spelers hun smartphone jailbreaken of rooten. Doormiddel van deze methode hebben gebruikers dan volledige toegang tot hun toestel en kunnen ook apps die toegang verlenen. Ook is het mogelijk om je GPS positie voor de gek te houden. Waardoor de Pokémon Go app denkt dat je je op een andere plek bevindt als dat je daadwerkelijk bent.

Gebruikers klagen daarom nu dat de update er voornamelijk voor zorgt dat spelers die hun smartphone geroot hebben, maar niet valsspelen, de game nu niet meer kunnen spelen.Het is ook mogelijk om apps te draaien op je smartphone die het verbergen dat je toestel rooted of jailbroken is. Vooralsnog zijn er geen meldingen dat deze spelers zijn uitgesloten van Pokémon Go.

Tevens heeft Niantic het Pokémon-buddy systeem geactiveerd wat het mogelijk maakt om een Pokémon toe te wijzen als vriend die dan met je meeloopt. Bij het rondlopen verdien je zo candy voor die specifieke Pokémon, zodat je sneller de benodigdheden voor een evolutie bij elkaar hebt en zo je sneller kunt evolueren.

Ook zijn er nog wat minor bugfixes doorgevoerd evenals dat er voor de Pokémon Go + armband. Wat er precies is veranderd in de update lees je hier