Pokémon Go spelers zijn er langzaam klaar mee?

0
919
pokemon go plus
pokemon go plus

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

Analisten van Axiom Capital Management hebben gegevens geanalyseerd van Sensor Tower, Apptopia en SurveyMonkey waarin is af te lezen dat de dagelijkse activiteit van de gebruikers daalt. Ook wordt de app minder vaak gedownload.

Marktkenners beweren dat vooral bestuurders en investeerders van techbedrijven opgelucht ademhalen, er wordt weer meer tijd besteed aan apps als Instagram, Tinder, Twitter en Facebook. Sinds de lancering van Pokémon Go waren zij bezorgd dat hierboven benoemde apps minder aandacht zouden krijgen. Bedrijven die hebben ingezet op augmented reality kijken hoofdbrekend toe.

Grafiek Pokémon Go spelers
Grafiek Pokémon Go spelers

 

Hoe het komt dat het aantal spelers daalt is niet exact duidelijk, Maar het zou te maken kunnen hebben met dat de hype is overgewaaid. Het is ook een mogelijkheid dat zeer actieve spelers nagenoeg alle Pokémon gevangen hebben waardoor er voor hun weinig nog overblijft in het spel om het verder interessant te houden. Ook de zomervakantie is ver ten einde voor iedereen en men moet weer tijd besteden aan de dagelijkse gang van zaken. Een ander groot feit is dat het spel boordevol met bugs zit en bij bijna elke update komen er wel weer andere bugs tevoorschijn, waardoor het voor veel spelers gewoon klaar is.

Niantic heeft duidelijk verkeerd ingeschat hoe populair het spel zou gaan zijn en zal nu toch echt zijn best moeten doen om de overgrote groep spelers tevreden te houden. Het inzetten van andere generaties Pokémon i.p.v de 151 Pokémon die je nu kunt vangen en het ruil systeem zou nu toch snel gelanceerd moeten worden. Ook het recent vernieuwde trackingsysteem voor Pokémon te vinden moet nog eens flink onder de loep worden genomen.