Pokémon Go storing Proximus opgelost

0
887
proximus pokemon

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

Het is weer mogelijk voor klanten van het Belgische telecombedrijf Proximus om Pokémon Go te spelen. Door een Beveliging van Niantic werden deze eerder de toegang tot het spel ontzegd. Vermoedelijk dat het probleem is opgetreden doordat er een illegale dienst werd getraceerd en de beveiliging een ip-blokkade heeft ingesteld.

Dat meldt De Morgen, op basis van een Twitter-bericht dat door Proximus is verzonden. Sinds afgelopen nacht is het weer mogelijk voor Belgische klanten om via de verbinding van hun telecom provider weer te kunnen inloggen in Pokémon Go. Hierdoor lijkt de eerder ingestelde ip-blokkade opgeheven te zijn.

Klanten van de Belgische telecomprovider Proximus hebben weer toegang tot Pokémon Go, nadat eerder de toegang door een beveiligingsmechanisme werd afgesloten. Specifiek ging het om een ip-blokkade, ingesteld na vermoedens van het draaien van een illegale dienst.

Afgelopen vrijdag

Op vrijdag bleek dat Proximus-klanten geen toegang meer konden krijgen tot de app en door ontwikkelaar Niantic waren geblokkeerd. Niantic vermoedde dat een Proximus-klant doormiddel van een prpaid-verbinding via het Proximus netwerk valsspeelde. Volgens Niantic werd er misbruik gemaakt met meerdere, simultane dataverbindingen, maar meer details werden er niet vrijgegeven. Eerdere suggesties waren dat de verbinding werd gebruikt om FastPokeMap te draaien, een dienst die door Niantic werd verboden en die op een Google maps kaart laat zien waar en wanneer er Pokémon verschijnen en hoelang dat de Pokémon op deze plek blijft zitten.