Zeldzame Pokémon moeten verdwijnen uit scholen en universiteiten

Zeldzame Pokémon moeten verdwijnen uit scholen en universiteiten

0
2517
zeldzame pokemon go
zeldzame poke on go

De gemiddelde leestijd voor dit bericht is 1 minuten

De Franse ministerie van onderwijs “Zeldzame Pokémon Go moeten verdwijnen uit scholen en universiteiten”. Zeldzame Pokémon in dit soort plekken trekt namelijk ongewenste figuren aan en ongelukken liggen in een klein hoekje op de luur. Dit risico neemt de Franse minister liever niet

Als argument gebruikte Najat Vallaud-Belkacem een voorval dat recent in New York optrad nadat er in Central Park een zeldzame Pokémon Vaporeon opdook. Beelden hiervan zijn op Youtube geplaatst en laten een menigte zien van pakweg duizend man die het park in rennen.

Ook in Taiwan rende duizenden mensen door de straten omdat er een Zeldzame Snorlax verscheen. Dat dit niet alleen gevaarlijk is voor de Pokémon trainers zelf, maar ook mede-burgers die op het verkeerde moment op deze plek aanwezig waren mag duidelijk zijn aan de hand van onderstaande video. Het is overigens niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij beide voorvallen.

Verbannen zeldzame Pokemon een teleurstelling voor Pokémon Go trainers

Schoolgaande kinderen en studenten zijn teleurgesteld om de uitspraken van de Franse minister maar er wordt wel begrip getoond voor Vallaud-Belkacem. Dat de zeldzame Pokémon kunnen leiden tot ongewenste figuren op het terrein zijn ze mee eens, evenals dat dit de studenten zou afleiden. Een mogelijkheid dat er gewonden vallen wordt ook niet uitgesloten. Vallaud-Belckam zou graag rond de tafel gaan zitten met Niantic om dit risico te bespreken.

De minister heeft een verzoek ingediend maar Niantic heeft op dit moment van schrijven nog niet gereageerd. De software developer heeft eerdeer wel al beloofd dat het plaatsen van Pokestops in de toekomst zorgvuldiger gekozen zal worden. Zo wil het bedrijf uitsluiten dat Pokémon trainers zich verzamelen rondom begraafplekken, herdenkingsplaatsen en oorlogsmonumenten. Of scholen en universiteiten op deze lijst komen te staan is nog maar een vraag.